Odevné dizajnérky na projekte v Ústí nad Orlicí

Aj tento školský rok Stredná priemyselná škola vo Svidníku pokračuje v projektových aktivitách programu Erasmus+. Program je zameraný na mobilitu jednotlivcov s názvom „Nové digitálne a praktické zručnosti študentov, nové príležitosti – kľúč k úspechu“. Prvú etapu stáže absolvovalo 10 študentiek odboru odevný dizajn v dňoch 24.02.- 06.03.2020 v Strednej škole umeleckopriemyselnej v Ústi nad Orlici. Základným cieľom stáže bolo oboznámenie sa s grafickým systémom CAD v odevnom priemysle a realizácia technickej dokumentácie v danom programe.

V priebehu 2 týždňov sme si my - študentky druhého a tretieho ročníka odboru odevný dizajn mohli vyskúšať zmenu prostredia a vzdelávania sa pomocou projektu Erasmus+. Hosťovská škola SŠUP v Ústí nad Orlicí v Českej republike, nám poskytla mnoho nových vedomostí v oblasti počítačových a digitálnych zručností. Každá z desiatich študentiek si na začiatku vytvorila vlastnú trojčlennú kolekciu na tému 60.roky minulého storočia. Zoznámili sme sa s programom na úpravu a modelovanie strihov, v ktorom sme upravovali strih šiat typických pre dané obdobie a následne s programom na polohovane strihov. Škola nám dopriala aj hodiny navrhovania a šitia, ktoré sa pre nás stali príjemným spestrením stáže. Pracovali sme pod vedením vyučujúcich odborných predmetov, ktorí v nás vzbudili záujem o dané odborné činnosti.

Dostalo sa nám aj možnosti spoznať mesto Ústi n.O., jeho pamiatky a okolie. Navštívili sme rôzne múzeá, výstavy a boli sme aj na celodennom výlete v Pardubiciach a Litomyšli. Svoje vedomosti sme si rozšírili aj o odborné exkurzie vo Výskumnom bavlnárskom ústave a vo firme Velebný & Fam, ktorá je celosvetovo známa umeleckou výšivkou slávnostných vlajok, pamätných stúh, erbov a pod.

Návrhy odevov zrealizujeme – ušijeme v našich priestoroch na hodinách odevnej tvorby a v rámci krúžkovej činnosti. Koncom školského roka pripravíme výstavu plagátov a módnu prehliadku odevov inšpirovaných 60. rokmi. Už teraz sa na to tešíme a pozývame Vás.

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika