Odevní dizajnéri z SPŠ odevnej ovládli módnu show v Poprade

Na konto úspechov si pripísali ďalší triumf v podobe 1. miesta a mimoriadneho ocenenia

Príbeh o úspešnom ťažení študentov odboru odevný dizajn zo Strednej priemyselnej školy odevnej vo Svidníku módnymi súťažami pokračoval 11. júna v priestoroch Tatranskej galérie v Poprade, kde sa konal 14. ročník súťažnej módnej show pod názvom Módne inšpirácie, ktoré sú súčasťou projektu Hry s umením.

Laitmotívom celého večera bolo výtvarné umenie a jeho transformácia do módnych variácií. V dvoch kategóriách sme súťažili celkovo so siedmimi kolekciami, ktoré vychádzali z individuálnej tvorby známych maliarov moderného umenia alebo z umeleckého smeru op-art a pop-art. V žiare reflektorov sme znova dokázali, že na módnych súťažiach máme svoje pevné zastúpenie a že tam nepochybne patríme. V konkurencii umeleckých škôl z Bratislavy, Trenčína, Popradu, Ružomberka, Kežmarku, Košíc, Svitu sme zabodovali a v konkurencii 67 kolekcií sme predviedli vlastné spektrum geniálnych kolekcií, koncepčných návrhov , technických experimentov a inovatívnych kúskov extravagantnej módy, ktorá vychádzala napríklad z tvorby Victora Vasarelyho, Pabla Picassa, op-artu a pop-artu. Spracovanie modelov bolo povýšené na umenie, ktoré nenasleduje slepo trendy, ale snaží sa byť vždy o krok dopredu. Dôkazom toho je 1. miesto v kategórii A – inšpirácia tvorbou umelca, v ktorej zabodoval model Pocta Vasarelymu a mimoriadnu cenu ( najlepšia kolekcia celej prehliadky) získala kolekcia šiestich modelov Dáma s vejárom. Úspech korunovaný umiestnením dosiahli študenti druhého a tretieho ročníka odboru odevný dizajn , avšak prvé skúsenosti zbierali aj dievčatá prvého ročníka, ktoré mali na súťaži svoju prvú autorskú premiéru. Celá naša výprava s autormi, modelkami, pedagógmi Mgr. Slávkou Kolarovičovou, Mgr. Beatou Gencovou, Mgr. Martinou Gemzíkovou na čele s riaditeľom školy Mgr. Pavlom Olejárom sa vracala domov s vedomím, že módna značka SPŠO si stále udržiava svoju kvalitu, ba čo viac, jej hodnota sa s každým novým ocenením znásobuje. Po tohoročných úspechoch na súťažiach na Slovensku ale aj v zahraničí, keď sme na každej súťaži získali ocenenie, nás právom označujú za najúspešnejšiu školu odevného dizajnu na Slovensku.

Odevní dizajnéri 2010
Odevní dizajnéri 2010
Odevní dizajnéri 2010
Odevní dizajnéri 2010
Odevní dizajnéri 2010
Stránky: 1
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika