Fashion show recyklovanej módy v Bratislave

Renomovaní módni dizajnéri a študenti z SPŠ na jednom predvádzacom móle

Bratislava, River Club na nábreží Dunaja, Fashion Show recyklovanej módy, renomovaní módni návrhári a Stredná priemyselná škola zo Svidníka . To je krátky výpočet faktov, ktoré charakterizovali 22.apríl 2016.

2. ročník slovenského projektu recyklovanej módy priniesol okrem nádherného výhľadu na panorámu Bratislavy z lode na Dunaji, jedinečnú a unikátnu módnu show modelov prešitých študentmi SPŠ zo Svidníka, ŠÚV z Bratislavy a renomovanými módnymi návrhármi, ako aj dražbu modelov a doplnkov, výťažok z ktorej poputuje na charitatívne účely .Nezisková organizaácia Resonance, ktorá je organizátorom podujatia, je agentúrou, ktorá prezentuje problematiku ekológie tak, aby v ľuďoch „rezonovala“ myšlienka vlastnej angažovanosti a zodpovednosti ku všetkému, čo nás obklopuje., nabáda k ekologickým riešeniam v oblasti, recyklácie a životného štýlu.

Fashion Show recyklovanej módy kládla dôraz na riflovinu, keďže tohtoročná téma Fashion Show bola Džínsy v meste. Prehliadka ukázala, že v móde sa dá aplikovať jedno z pravidiel ekologického životného štýlu a tým je REUSE, čiže zužitkovanie použitého materiálu. Stačilo zapojiť trochu fantázie a kreativity. Naša škola sa predstavila päticou modelov, ktoré sú výsledkom už dlhšie trvajúcej spolupráce s módnou návrhárkou Lýdiou Eckhardt, ktorá našim študentom poskytla tri svoje modely. Tie boli našimi študentmi, Annou Štefanikovou, Zuzanou Ľos Božikovou, Veronikou Bezecnou a Damiánom Holodom, prešité a kreatívne dotvorené v duchu témy, ktorej hlavným prvkom bola riflovina. Naše modely pretransformované do nového vizuálu, sa teda na bratislavskom móle objavili spolu s modelmi renomovaných módnych návrhárov ako Lukáš Kimlička, Izabela Komjati, Zuzana Hujbertová. a študentov bratislavskej Školy úžitkového výtvarníctva.

Aj táto prehliadka je dôkazom toho, že kreativita a tvorba našich módnych dizajnérov úspešne prekračuje hranice nášho regiónu a dokáže sa presadiť aj v širšom priestore módnej tvorby a jej prezentácie, čo je, samozrejme, pre študentov odevného dizajnu obrovským benefitom, nakoľko majú jedinečnú možnosť nielen vlastnej realizácie , ale aj možnosť nahliadnuť do atmosféry veľkých dizajnérskych a módnych podujatí.

Stránky: 1
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika