Úspech odevných dizajnérov zo SPŠ vo Svidníku na MLM v Prešove

1. a 2. miesto v medzinárodnej súťaži Módna línia mladých v Prešove

Kalendár aktivít, súťaží, módnych prehliadok je v Strednej priemyselnej škole vo Svidníku zakaždým nabitý. Sú v ňom vždy nové aktivity, ale aj také, ktoré sú v kalendáriu odevných dizajnérov každoročne. Jednou z nich je aj Módna línia mladých v Prešove, organizovaná SOŠ podnikania v Prešove. 11. ročník tejto medzinárodnej súťaže sa konal 15. apríla 2016 v historickej sále PKO –Čierny orol v Prešove, pod záštitou Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR, Prešovského samosprávneho kraja a Okresného úradu odboru školstva v Prešove.

Do 11. ročníka Módnej línie mladých 2016 sa prihlásilo 12 škôl zo Slovenska, 3 školy z Čiech a 2 školy z Ukrajiny a jedna škola z Poľska. Počas súťaže bolo predvedených 500 modelov v 120 vystúpeniach, v ôsmich kategóriách: voľná tvorba, scénická a historická odevná tvorba, bielizeň a plavky, športové odevy, zvrchníky, módne doplnky, vychádzkové odevy a spoločenské šaty.

Študenti odevného dizajnu zo Strednej priemyselnej školy zo Svidníka aj v tomto ročníku úspešne zabojovali o popredné umiestnenia v tak silnej konkurencii škôl zo stredoeurópskeho regiónu. Do súťaže išli s piatimi kolekciami, ktorými sa prezentovali v štyroch kategóriách. Krásne umiestnenie si odniesli hneď v dvoch kategóriách. V kategórii Voľná tvorba získali 2. miesto za kolekciu Ikonická rebélia študentky Paula Migašová a Viktória Šuťaková zo 4.G, ktoré mali svoje želiezka v ohni ešte v kategórii Spoločenské odevy a Zvrchníky. V kategórii Vychádzkové odevy si odniesli ocenenie najvyššie a to 1. miesto za kolekciu Arabesky študentky odevného dizajnu 3.G (A. Štefániková, V.Bezecná, N. Pavlišinová a K. Paligová). Piatou súťažnou kolekciou bola kolekcia študentov druhého ročníka, ktorou sa premiérovo predstavili na MLM v kategórii Vychádzkové odevy. To, že úspech zaväzuje, je dobre známou pravdou, ktorú škola pravidelne napĺňa. A to víziou a ambíciami pre nasledujúce módne prehliadky, súťaže a dizajnérske aktivity rôzneho druhu. Najbližšie nám v pracovnom a prezentačnom kalendári nasleduje atraktívna prehliadka v Rivers Clube na Tyršovom nábreží v Bratislave, kde sa 22. apríla predstavíme na Fashion Show recyklovanej módy.

Stránky: 1
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika