Projektová stáž Erasmus+ v Čechách

„Zhotoviť a zabaliť. Vzťah produktového a tvarového a grafického dizajnu“

Už sa stalo tradíciou, že študenti zo SPŠ Svidník majú možnosť vycestovať na projektovú stáž pod záštitou a plnou finančnou podporou programu ERASMUS+. Tento už v poradí 11 rok realizácie projektov ERASMUS+ sa niesol v duchu „Zhotoviť a zabaliť“. Projekt bol rozdelený na dve etapy. Čo to v praxi znamená?

Prvá sa uskutočnila v Krakove v dňoch 8.–21. januára 2017 v Krakowskie Szkoly Artystyczne SAPU. Zúčastnilo sa jej 6 študentiek odboru odevný dizajn. Cieľom projektu bola realizácia netradičných odevných doplnkov, šperkov.

Druhá etapa projektovej stáže nadviazala na prvú a to tak, že študenti pri tvorbe obalov, či vizuálov šperkov vychádzali z už vytvorených modelov. To všetko sa udialo v Ústi nad Orlicí v dňoch 12.- 25. marca 2017 v Střední škole uměleckoprůmyslové (SŠÚP). Zúčastnilo sa jej 7 študentov tretieho ročníka odboru propagačná grafika.

Študenti sa venovali digitálnej maľbe na grafickom tablete, učili sa pracovať v 3D programe Rhinoceros a programe Maxwell používaný na renderovanie. Dizajn na obaly navrhli kombináciou programov Adobe Illustrator a Adobe Photoshop. Tvorbu obalov realizovali v programe ArtiosCAD, ktorý je najrozšírenejším softwarovým riešením pre návrhy a konštrukcie obalov. Finálne obaly vytvorili pomocou veľkoformátového plotra. To všetko zvládli za pomoci študentov a pedagógov zo SŠÚP v Ústi nad Orlicí.

Študenti sa zúčastnili vernisáže Medzinárodného maliarskeho plenéra „Vysoké Tatry 2016“. Návšteva spoločnosti SERVISBAL, ktorá sa venuje navrhovaním, výrobou a predajom kompletných obalových riešení ohromila svojou filozofiou a budovou. Ďalej preskúmali firmu Velebný & FAM, ktorá sa zaoberá umeleckým, tradičným a strojovým vyšívaním.

Študenti plne využívali všetok voľný čas na spoznávanie okolia. Navštívili vyhliadkovú vežu Andrlův chlum, odkiaľ je výhľad na celé mesto. Prešli si mestečkom Litomyšl, kde sa nachádza nádherný taliansky renesančný zámok, zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Navštívili aj hlavné mesto PRAHA. Celodennú poznávaciu cestu zákutiami hlavného mesta zavŕšili výstavou „Příběh křišťálu Moser“.

Vyvrcholením tohto ročného projektu je plánovaná výstava, ktorá bude prepojením oboch stáži. Už sa tešíme na ďalšie projekty a aktivity. Pre viac informácií navštívte stránky www.spssvidnik.sk, alebo FB Spš Svidník.

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika