Módna línia mladých Prešov

3. miesto pre odevné dizajnérky z SPŠ na Módnej línii mladých v Prešove

V reprezentatívnych priestoroch PKO Čierny Orol v Prešove sa 13. apríla uskutočnil ďalší ročník súťažnej prehliadky mladých módnych tvorcov Módna línia mladých, pod záštitou MŠVVaŠ SR. Tak ako každoročne , aj v tomto ročníku sa súťažilo v ôsmich kategóriách a to za účasti 21 škôl zo Slovenska i zo zahraničia. Medzi zúčastnenými nechýbali ani odevní dizajnéri zo Strednej priemyselnej školy zo Svidníka, aby odprezentovali svoje odevné kúsky v silnej konkurencii súťažiacich. Do súťaže sa zapojili kolekcie študentov všetkých ročníkov, teda od prvákov až po štvrtákov. Zastúpenie sme mali v kategórii Voľná tvorba kolekciou recyklovanej módy Bez pravidiel od odevných dizajnérok z 3.G , kategória Scénická a kostýmová tvorba mala zastúpenie kolekciou Renesančné reminiscencie z tvorby 4.G, želiezko v ohni mala aj Veronika Bezecná v kategórii Športových odevov pod názvom Do pohody aj do dažďa. Aj kategórii Módne doplnky druháčky predviedli pôsobivú kolekciu plstených doplnkov Zrodené z rúna. Najpočetnejšie zastúpenou kategóriou bola kategória Vychádzkové odevy, v ktorej súťažili prváčky s kolekciou Recykláciou na mólo, s kolekciou Lines súťažila Zuzana Ľos Božiková a modelová dielňa 3.G zabodovala kolekciou Gombíkové variácie, za ktorú si odniesla 3. miesto. Posledná kategória bola priestorom pre prezentáciu ďalšej kolekcie študentky 4.G Zuzany Ľos Božikovej pod názvom Not black pearls a kolekcie dievčat z 3.G pod názvom Corals. Súťažné kolekcie boli výsledkom práce odevných dizajnérov a boli zrealizované v rámci odevnej praxe, v rámci projektu Erasmus plus v Krakove alebo v rámci samostatnej kreatívnej činnosti.

Pre všetkých, ktorí sa do súťažnej prehliadky zapojili, to bola ďalšia cenná skúsenosť, pre mnohých už dobre známa a pre prváčky nová a prvá súťažná prezentácia. Všetky postrehy a inšpirácie sú vždy hnacím motorom do ďalších aktivít a tou najbližšou bude už v máji Prostejovská zlatá ihla.

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika