SPŠ Svidník opäť v Českom Krumlove

Skupina desiatich študentov odboru propagačná grafika v čase od 01. do 12. apríla 2019 mala možnosť absolvovať dvojtýždňovú odbornú stáž v rámci projektu Erasmus+ KA1: „Rozvoj remeselných zručností a umeleckej invencie v modernom výtvarnom ponímaní“.

Táto, v poradí druhá fáza projektu, zamerala svoju aktivitu na plastickú tvorbu a na inovácie vyučovania grafického dizajnu s presahom do trojrozmerného vnímania a myslenia. Študenti sa zdržiavali prevažne v priestoroch kamenosochárskej dielne SUPŠ sv. Anežky České v Českom Krumlove pod odborným vedením učiteľov hosťujúcej organizácie.

Patrícia Lešková: „Náplňou našej práce bolo naučiť sa základy sochárstva, vytvoriť nízky reliéf a pracovať v 4D programe. Bolo to pre mňa niečo nové. Zlepšila som si svoje priestorové videnie a 3D predstavivosť. ...“

Bianka Vandová: „Za jednu z najdôležitejších skúseností či zručností považujem prácu v programe Cinema4D z dôvodu využitia tejto zručnosti v možnom budúcom štúdiu, alebo povolaní. ...”

Natália Krigovská: „Ďakujem mojej škole a projektu Erasmus+, že som mala možnosť vycestovať do inej krajiny a spoznať novú kultúru. Odporúčam navštíviť Český Krumlov, nádherné mesto s krásnou architektúrou.“

Výsledky našej práce sú zverejnené na školskej stránke, tradične na školskom FB profile, ako aj na školskom Instagrame. Široká verejnosť si bude môcť osobne pozrieť všetky výstupy v Dome kultúry vo Svidníku od 09. mája 2019.



Fotogaléria
Stránky: 1, 2, 3, 4
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika