SPŠ Svidník na ďalšom stretnutí Erasmus+ KA2 projektu

Už po tretí krát sa stretli žiaci a učitelia partnerských škôl v projekte Erasmus+ „Filmmaking journey: from scratch to screen“ vrátane žiakov a učiteľov našej školy, aby spoločne pracovali na aktivitách týkajúcich sa hlavnej témy projektu, ktorou je filmová tvorba. Tentoraz hosťujúcou organizáciou bol náš projektový partner SUPŠ Anežky České v Českom Krumlove.

Počas pobytu sa žiaci zúčastnili dvoch prednášok o filmovej propagácii, a následne boli prerozdelení do piatich medzinárodných skupín, v ktorých mali za úlohu navrhnúť propagačné filmové plagáty k piatim krátkym filmom vytvoreným ich spolužiakmi počas predchádzajúcich stretnutí v Grécku a Portugalsku. Po zrealizovaní tejto úlohy mali žiaci možnosť obdivovať krásy rôznorodých uličiek a zákutí Českého Krumlova počas nahrávania ďalšieho vizuálneho materiálu pre pripravovaný Filmový manuál, ktorý bude jedným z hlavných výstupov projektových aktivít.

V neskorých poobedňajších hodinách boli pripravené návštevy mesta a jeho okolia. Žiaci a učitelia navštívili Krumlovský zámok, Zámok Hluboká, České Budějovice, a Chodník v korunách stromov na Lipne nad Vltavou.

Dvojročná existencia ďalšieho úspešného projektu na SPŠ Svidník sa pomaly blíži ku koncu. Druhý májový týždeň nás ešte čaká záverečné žiacke stretnutie, kedy práve k nám zavíta skupina 37 žiakov a učiteľov zo všetkých partnerských škôl, a začiatkom júna si užijeme posledné, ale o to viac slnečnejšie stretnutie koordinátorov projektu u nášho partnera IES Fidiana v Cordobe v južnom Španielsku.

Stránky: 1, 2, 3, 4
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika