SPŠ Svidník privítal projektových partnerov na Slovensku

Projekt Erasmus+ prebiehajúci už druhý rok na SPŠ Svidník sa pomaly blíži k svojmu koncu, a jednou z jeho posledných aktivít bolo stretnutie žiakov a učiteľov všetkých partnerských škôl prvý májový týždeň na Slovensku.

Prvé dva dni stretnutia strávili skupiny žiakov a učiteľov piatich krajín (Portugalsko, Grécko, Španielsko, Česká republika a Slovensko) v priestoroch asociovaného partnera projektu, v profesionálnom filmovom štúdiu Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave. Žiaci, pod vedením skúsených FMK lektorov, pracovali na finálnom editovaní piatich filmov natočených v medzinárodných tímoch a natáčali zábery do záverečného programu o projekte.

V strede týždňa, počas spoločného presunu z Trnavy do Svidníka, sme sa zastavili v Banskej Štiavnici, na Štrbskom plese a v novootvorenej interaktívnej galérii Poliankovo, aby sme našim zahraničným partnerom ukázali aspoň niečo z nášho krásneho Slovenska.

Štvrtok bol opäť pracovným dňom. Všetci žiaci a učitelia sa zapojili do príprav poobedňajšieho programu, ktorý sa začal v Kultúrnom dome Svidník v poobedňajších hodinách otvorením výstavy fotografií „Behind the scenes“, pokračoval premietaním pásma krátkych študentských filmov vytvorených v rámci projektu a módnou prehliadkou modelov SPŠ Svidník s účasťou žiakov z partnerských škôl. „After party“ sa konalo v experimentálnom priestore Holičstvo so svidníckou hudobnou skupinou Piňazi De, ktorá sa aj tentoraz postarala o úžasnú atmosféru a zábavu.

Zvyšné dva dni tejto akcie žiaci pracovali v priestoroch SPŠ na umeleckých aktivitách a v poobedňajších hodinách navštívili svidnícke Vojenské múzeum a Skanzen ukrajínsko-rusínskej kultúry vo Svidníku.

Projekt Erasmus+ „Filmmaking journey: From scratch to screen“ sa blíži ku svojmu koncu. Pred nami je už len transnárodné stretnutie koordinátorov projektu v júni u nášho španielskeho partnera v Cordobe a uzavretie projektovej dokumentácie so záverečnými správami a hodnoteniami. Avšak filmová cesta, na ktorú sme sa s týmto projektom vybrali zďaleka nekončí. Už teraz začíname pracovať na ďalších študentských filmoch a máme v pláne sa zapojiť do niekoľkých filmových súťaží aj v budúcom školskom roku.

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika