Dizajnérky roka – študentky SPŠ vo Svidníku

V piatok 12. apríla sa v PKO Čierny orol v Prešove uskutočnil v poradí už 14.ročník súťažnej prehliadky mladých módnych návrhárov pod názvom Módna línia mladých 2019, ktorá už tradične bola pod záštitou MŠVVaŠ SR. Ako po minulé roky, aj tento rok sa jej zúčastnili aj študentky z odboru odevný dizajn zo Strednej priemyselnej školy vo Svidníku. So samotnou súťažou, jej podmienkami a úrovňou už máme bohaté skúsenosti a tak aj tento ročník bol pre študentov odboru odevný dizajn výzvou. V konkurencii škôl zo Slovenska, Česka, Poľska a Ukrajiny sa predstavilo celkom 130 modelov, ktoré súťažili v ôsmich kategóriách.

Naša škola v tomto ročníku súťažila so svojimi modelmi v 5 kategóriách – Voľná tvorba, Športové odevy, Módne doplnky, Vychádzkové odevy a Spoločenské odevy. Aj napriek silnej konkurencii naše dievčatá dosiahli pekné úspechy. V kategórii Módne doplnky študentky z 3.G triedy – Kopačková Ivana, Štalmachová Daniela, Vabnová Adriana a Pirchalová Lívia za kolekciu Atramento získali 3. miesto. Mimoriadne ocenenie „Mladý dizajnér roka“ udelila porota študentkám - maturantkám zo 4.G triedy - Eliške Matejovej, Nikole Sovičovej, Kataríne Zápotockej a Barbare Žanonyovej a to za kolekciu inšpirovanú obdobím renesancie v kategórií Spoločenské odevy.

Po absolvovaní tejto náročnej prehliadky v konkurencií stredných umeleckých a odborných škôl z celého Slovenska a blízkeho zahraničia, môžeme konštatovať, že sme boli opäť úspešní a aj tie kolekcie, ktoré sa neumiestnili boli konkurencie schopné a na móle zaujali. Okrem umeleckých inšpirácií naše študentky získali nové podnety pre svoju ďalšiu kreatívnu tvorbu.

Stránky: 1
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika