Kurz na ochranu života a zdravia v Slovenskom raji

Začiatok júna od 03. 06. - 05. 06. 2019 je v povedomí tretiakov zo Strednej priemyselnej školy už tradične spájaný s prípravami na Kurz na ochranu života a zdravia, ktorý realizujeme už pekných pár rokov v turisticky atraktívnom prostredí národného parku Slovenský raj. Ani tento rok nebol výnimkou a štyri júnové dni strávili dievčatá a chlapci v sprievode svojich pedagógov Mgr. Jany Nogovej a Ing. Márií Maťašovej poznávaním turistických chodníkov, testovaním svojich fyzických zdatností, ale aj absolvovaním prednášok zo zdravotnej prípravy, prvej pomoci a turistiky. Po daždivom období nám tento školský rok počasie prialo a v dobrej nálade sme absolvovali každý deň jednu túru.

Prešli sme turistickým chodníkom cez Prielom Hornádu, stúpačkami a rebríkmi sme absolvovali trasu Kláštorskou roklinou, ktorá nás doviedla na Kláštorisko. Prezreli sme si Kartuziánsky kláštor. Odtiaľ sme po prestávke pokračovali späť k Prielomu Hornádu.

V utorok sme prešli najkrajšiu túru Suchou Belou, ktorá tento rok bola viac mokrá ako suchá. Po náročnej túre nás čakal pán riaditeľ Mgr. Pavel Olejár. Večer sme strávili pri ohníku a opekaní klobások.

Sme radi, že aj tento rok sme absolvovali krásne túry v Slovenskom raji s jeho prekrásnymi zákutiami, vodopádmi a turistickými chodníkmi.

Stránky: 1
Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika